Plåttak

Ditt plåttak kan komma i många färger och utföranden. De kan vara helt platta eller likna tegelpannor. All takplåt kan du få på ett kundanpassat vis som passar ditt hus och ditt tak. Plåttaket är uppbyggd av en kärna av stål, zink eller aluminium och som sedan har ett ytskikt av ett skyddande material. Detta för att undvika rost och för att inte bli för påverkat av yttre faktorer som väder och vind. Om du vill ha ett lyxigare utförande kan du välja att ha ett ytskikt av koppar. Tänk dock på att det brukar kosta ca fem gånger så mycket som andra material på ytan.

Bandtäckning

Plåttak i form av bandtäckning är ett av de vanligaste valen idag. Där monteras plåten i långa band, något som är vanligt på många flerfamiljshus. Banden falsas ihop och skårorna tätas. Att göra bandtäckning kräver gott handlag och noggrannhet från plåtslagarens sida. Vi har god erfarenhet och ett öga för detaljer. Detta inte minst när man ska lägga den vid skorstenar och takluckor med mera. Bandtäckning kan vara ett riktigt konstverk och är det korrekt utfört så håller det också väldigt länge. Ännu en fördel med bandtäckning är det enkla underhållet.

SKICKA EN OFFERTFÖRFRÅGAN

Tegelprofiltak

Om du tycker om tegelpannor men vill ha att göra med ett enklare och blankare material kan du välja ett plåttak med tegelprofiler. Dessa så kallade plåtpannor monteras ihop genom sin smidiga passform och sitt breda färgval. Resultatet av pannprofiler blir ett vågigt intryck som ger karaktär åt taket. En fördel är också att den här typen av pannor är betydligt lättare än tegel. Vikten gör därför att taket inte belastas så mycket. Du kan välja pannprofiler i till exempel stålplåt och aluminiumplåt. Ett alternativ till tegelprofiler är granulerad takplåt som har en mer texturerad yta och struktur. Ytskiktet är gjort av granulerade stenar som pressats samman.